« terug naar vorige pagina

Nieuwsberichten

 

INFORMATIE OVER NAJAARSRONDE CORONAPRIK 2024

De gezondheidsraad adviseert de coronaprik dit najaar voor de volgende doelgroepen:
· Iedereen van 60 jaar en ouder;
· Mensen tussen 18 en 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik;
· Volwassenen en kinderen met een verhoogd medisch risico;
· Mensen die om individuele redenen een coronaprik willen, bijvoorbeeld vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts.

Vaccinatieperiode en priklocaties 2024 De GGD zet coronaprikken van 16 september tot 6 december 2024 op verschillende locaties in de regio.
Deze priklocaties zijn vanaf 27 augustus inzichtelijk via planjeprik.nl/locaties.
In overleg prikt de GGD met een mobiel team bij een zorginstelling of bij mensen thuis.

Informatie over uitnodigingen en afspraak plannen Hoe mensen informatie ontvangen over de coronaprik verschilt per leeftijdscategorie en leefsituatie.
Alle mensen van 60 jaar en ouder worden door het RIVM persoonlijk uitgenodigd voor de coronaprik:.

Mensen onder de 60 die binnen de doelgroep vallen, ontvangen geen brief. Zij kunnen tussen 27 augustus en 6 december zelf een afspraak maken.
De coronaprik verhoogt de afweer en beschermt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de GGD. Zij organiseren en regelen de Coronavaccinaties.

GGD IJsselland

Meer informatie

  • Huisartsenzorg valt onder de basiszorg en gaat niet af van uw eigen risico. Dat betekent dat u niet hoeft te betalen voor een bezoek aan of van de huisarts, assistente en praktijkverpleegkundige. Deze kosten worden gedekt door uw zorgverzekering.

    Onderzoeken die op de praktijk worden uitgevoerd, vallen in principe ook onder de basiszorg. Wanneer een huisarts extra onderzoeken aanvraagt, medicatie voorschrijft, en/of u verwijst naar een specialist, gaan de kosten af van uw eigen risico.

    Hieronder volgen een aantal voorbeelden van zorg die onder het eigen risico valt, en een overzicht van uitzonderingen hierop.

    Eigen risico
            

    • Bloedonderzoek; ook bij afname aan de praktijk
    • Kweek (inclusief soatest)
    • Onderzoek van huidplekje
    • Uitstrijkje op advies van huisarts
    • Medicatie*
    • Bezoek aan specialist**
    • ECG
    • Holter onderzoek

    * Sommige medicatie wordt helemaal niet vergoed, en valt dus ook niet onder uw eigen risico. Deze medicijnen dient u dus standaard zelf te betalen.

    Uitzonderingen: geen eigen risico

    • Uitstrijkje in verband met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker 
    • Bloedafname aan de praktijk door middel van een vingerprik; bijvoorbeeld in verband met het meten van:
    • CRP (bij infecties/ontstekingen)
    • 24 uurs bloeddrukmeting
    • 30 minutenmeting
  • Dokter Anke Butz gaat met zwangerschapsverlof vanaf 22 juli.
    Tijdens haar verlof wordt zij vervangen door Roos Nijboer. In sommige gevallen door een andere waarnemer.

  • Voor patiënten met (risico op) hart- en vaatziekten, COPD  en diabetes is het belangrijk  om regelmatig bij de huisarts en praktijkondersteuner op controle te komen. Patiënten worden daarom door uw huisarts uitgenodigd voor in ieder geval een aantal controles per jaar.

     

    Controles zijn belangrijk om tijdig in te kunnen grijpen wanneer dit nodig is.

    Uw  ziekte kan gevolgen hebben voor het gehele lichaam.. Deze gevolgen kunnen voorkomen op verschillende plaatsen in het lichaam en worden complicaties genoemd. Voor alle complicaties geldt: als ze op tijd worden ontdekt, kunnen ze beter worden behandeld. Daarom is het belangrijk dat er op tijd wordt gecontroleerd of u complicaties heeft of gezondheidsrisico’s loopt.

    Dit is de reden dat uw huisarts en praktijkondersteuner u dringend adviseren om regelmatig op controle te komen in de praktijk zodat u op al deze punten gecontroleerd kunt worden en er tijdig ingegrepen kan worden als dat nodig is.

    Komt u niet naar de controle afspraken bij de huisarts en of praktijkondersteuner dan loopt u gezondheid mogelijk ernstig risico. Graag bespreken wij met u de risicofactoren en maken gezamenlijk een verdere aanpak.

    Heeft u van ons meerdere brieven met een uitnodiging ontvangen, maar komt u niet naar de afspraken? Dan kunnen wij als praktijk niet anders dan de verantwoordelijkheid voor de gezondheidsrisco’s die u loopt bij u als patiënt neerleggen.